Av Johan Karlsson

-

9 augusti, 2019

  • fågelskådning
  • ungdomar
  • ungdomsskådare

Ung och nyfiken på fågelskådning

Den 5 november 2019 kommer vi i samarbete med Studiefrämjandet i Västerås att starta upp ett nätverk för fågelintresserade ungdomar mellan 13-18 år och erbjuda regelbundna träffar där vi kan utbyta erfarenheter och idéer.

Första träffen

5 november kl 18:00-20:00
På Studiefrämjandet i Västerås, Pilgatan 8

Under den första träffen kommer vi att presentera vår förening och tankar kring detta nätverk samt lära känna varandra och dra upp planer för fortsättningen.

Det hela ska ske på ett prestigelöst sätt där nybörjare såväl som mer erfarna fågelskådare ska dra nytta av varandra och lära sig mer om fåglar och fågelskådning.

Planen är att träffas en till två gånger i månaden varav hälften av gångerna kommer att vara ute i fält.

Träffa likasinnade

Fågelskådning är ett intresse som växer och fler och fler hittar ut i fågelmarkerna. Till skillnad från idrott och andra fritidsintressen är dock fågelskådning ofta en individuell sysselsättning där det krävs transport till olika fågellokaler långt från staden.
Därför tycker vi att det är viktigt att just unga som inte har möjlighet att själva transportera sig långt erbjuds en möjlighet att träffas och göra något tillsammans.

Erfarna hjälper nybörjare

Tanken är att mer erfarna ska hjälpa nybörjare och till vår hjälp vid uppstarten har vi två unga entusiastiska fågelskådare som trots sin ringa ålder skaffat sig en hel del erfarenhet redan.

Petter Sahlström och Benjamin Rodling

Hjälp av vuxna

I vår förening finns vuxna som mer än gärna ställer upp och skjutsar ungdomar och bistår med kunskap och erfarenheter. Vi hjälper till att knyta dessa kontakter.
Någon som länge var känd för detta engagemang var den nu bortgångne Bjarne Eriksson som skjutsade ungdomar kors och tvärs runt om i Västmanland.
Till hans minne har vi skapat en fond för att hjälpa unga fågelskådare att komma ut mer och med hjälp av medel från den kan vi  också komma iväg på lite längre resor.

Intresserad?

Kontakta Johan Karlsson
Telefon: 070-666 07 27

Dela detta

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar