Musikhjälpenrallyt

I samband med Musikhjälpen som arrangeras av Sveriges Radio och Radiohjälpen så går fågelskådare från hela Sverige samman och samlar in pengar till Musikhjälpen.

 

En digital insamlingsbössa skapas och under 8 dagar gäller det att se så många arter man kan och skänka 1 kr per art. (avrundat till närmsta skänkbara summa till Musikhjälpen)

 

Eftersom dagsljuset under december är begränsat så tjuvstartar Skådarhjälpen en dag före Musikhjälpen för att maximera vår skådartid och därmed få två helger på oss att skåda.

 

Det är också en tävling där man dels tävlar individuellt. Mot sig själv eller mot andra skådare som deltar. Du väljer själv. Dels är det en kollektiv tävling mellan olika landskap där lanskapens sammanlagda artlistor slås samman. Ett handikapsystem finns för att jämna ut förutsättningarna mellan landskapen.

 

Rapporterar gör man på sepcialframtaget webbaserat rapportformulär och statistiken uppdateras omedelbart.

VOF deltar inte aktivt som arrangör av detta, men vi uppmuntrar alla att vara med och bidra. Håll utkik i Facebookgruppen Fåglar i Västmanland när det börjar närma sig så kommer länkar och info och uppmuntran där.

Mer information hittar man på Skådarhjälpens hemsida