Av Johan Karlsson

-

11 maj, 2020

Information om våra aktiviteter

Den här våren är inte som andra vårar och våra aktiviteter har fått stå tillbaka för den pågående pandemin.

Det är först och främst på grund av att det är mycket svårt att transportera oss till fågellokaler utan att riskera att smitta varandra när vi samåker. Vår studiecirkel har t ex samlats på olika fågellokaler och på så sätt kunnat fortsätta sin verksamhet.

 

Maj

 

Nu i maj stundar våra normalt populära onsdagsvandringar och programgruppen har vridit och vänt och funderat. På dessa krävs ingen samåkning, men det brukar ändå bli ganska trångt på cykelbanan när vi promenerar mellan Björnöbron och Trådarön.

 

Därför har vi beslutat oss för att begränsa årets onsdagspromenader till max 10 deltagare och endast medlemmar i föreningen. Föranmälan via mail krävs på respektive onsdag och om det är många anmälningar så får de som inte varit med tidigare förtur. Blir det plats över så kommer vi givetvis att välkomna er att vara med fler vandringar.

 

Den första planerade onsdagsvandringen den 13/5 ställer vi in och flyttar fram starten en vecka till den 20/4. Därefter har vi 3 vandringar till. Den 27/5, den 3/6 och den 10/6. Alla startar vid Kanotklubbens hus vid Björnöbron.

 

Anmälan sker på mail till Johan Karlsson

 

Juni

Vi kommer att fortsätta med onsdagsvandringarna två veckor in i juni och den 13/6 är det planerat en nattfågellyssning. Men till den måste vi be att få återkomma med besked senare. Blir den av kommer deltagarantalet att begränsas och även den kommer bara att gälla våra medlemmar.

 

 

Information om Coronaviruset och fågelskådning/aktiviteter.

  • Vi ber alla som vistas i naturen, med eller utan kikare att visa hänsyn och ta ett personligt ansvar.
  • Om du är det minsta tveksam, uppvisar milda symtom, tillhör en riskgrupp eller på annat sätt bör vara extra försiktig: avstå helt från att vistas tillsammans med andra fågelskådare.
  • Den som är sjuk håller sig givetvis hemma.
  • Tvätta händerna och om det erbjuds handsprit, använd det.
  • Håll avstånd till andra även när du är utomhus, ca 2 meter, ungefär som vingspannet på en havsörn!
  • Dela inte kikare med andra.
  • Nys eller hosta i armvecket.
  • Skåda helst i närområdet hemmavid – undvik onödiga resor. Södra Öland, Falsterbo, Hornborgasjön, Getterön och andra populära fågellokaler finns kvar till nästa år!

Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ta hand om dig och ta hänsyn till andra.

Dela detta