Av Johan Karlsson

-

20 januari, 2022

  • artrally

Snart dags för artrally 2022

Nu till helgen är det återigen dags för artrally här i Västmanland och vi har glädjen att konstatera att hela 35 lag är anmälda med totalt 90 personer från 7 kommuner.
Vädret ser ut att bli kallt och mulet så till de 12 EKO-lagen vill vi säga, klä er varmt och klokt.

 

Var försiktiga

Nu vill vi påminna er om att vara försiktiga och följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

  • Om du är det minsta tveksam, uppvisar milda symtom, tillhör en riskgrupp eller på annat sätt bör vara extra försiktig: avstå helt från att vistas tillsammans med andra fågelskådare.
  • Den som är sjuk håller sig givetvis hemma.
  • Åk inte bil tillsammans med andra än de du normalt umgås med. Hellre konvojkörning än samåkning
  • Tvätta händerna och om det erbjuds handsprit, använd det.
  • Håll avstånd till andra även när du är utomhus, ca 2 meter, ungefär som vingspannet på en havsörn!
  • Är det gott om skådare på plats redan, vänd och åk tillbaka senare.
  • Dela inte kikare med andra.
  • Nys eller hosta i armvecket.

 

Regler och info

Vi kör på samma regler och anpassningar som förra året och ni hittar dem i vår inbjudan till artrallyt.

 

Återträff

Ingen fysisk återträff utan vi kommer att återsamlas på Zoom kl 16.30 och ha en artgenomgång precis som förra året.

Inbjudan till återträffen skickas ut som en bekräftelse på er anmälan. För de lag som inte kan vara med på återträffen gäller som vanligt att man skickar in sin artlista till samma adress som till anmälan.

Har du anmält dig via telefon eller om du inte fått någon inbjudan till Återträffen senast fredag kväll så kan ni kontakta Johan Karlsson

 

Pytt i panna

För många är ett artrally inget artrally utan pytt i panna. Därför bjuder vi här på ett recept på gräddstuvad pytt i panna som ni kan laga till och njuta av samtidigt som ni deltar i den digitala återsamlingen.

 

 

Ingredienser
600 gram kokt potatis
150 gram köttbullar
150 gram falukorv
50 gram skinka , rökt
1 st lök gul, hackad
Allt detta ovan går att byta ut mot färdig fryst pytt i panna av valfritt fabrikat.
2 dl grädde

Tillbehör
4 st ägg
inlagda rödbetor
smör till stekning

Gör så här

  1. Kokta kalla potatisar skäres i mindre bitar/tärningar. Skär även köttprodukter i mindre bitar/tärningar, lite blandat…ex. falukorv, köttbullar, fläskfile eller annat kött, rökt skinka, kassler.
    Som alternativ kan man köpa fryst färdig pytt i panna av valfritt fabrikat och då kan man följa instruktionerna på förpackningen och hoppa till steg 4
  2. Hacka löken och fräs den i lite smör, lägg den i en skål eller låt den fortsätta steka med det övriga.
  3. Stek först köttprodukterna och tillsätt därefter potatisen. Rör om då och då.
  4. Om du vill ha gräddstuvad pyttipanna så tillsätt grädden när allt har stekts färdigt och låt den koka in lite innan du serverar den .
  5. Stek några ägg och servera till pyttipannan. Inlagda rödbetor är också gott till.

 

Vi ses på lördag och må bästa lag vinna

Dela detta
sv_SESwedish