Av Johan Karlsson

-

1 september, 2020

Se ringmärkning på nära håll

Under våren och sommaren har vi ringmärkt fåglar vid Önstensborg utanför Västerås under CES-projektet.

 

Många har hört av sig till oss och undrat om det finns någon möjlighet att komma dit och titta. Det har hela tiden varit vår ambition att vara publika och tillåta besökare som vill se hur verksamheten fungerar.

 

Nu är CES-säsongen över och vi kommer att påbörja vår höstmärkning på Södra Björnö i Västerås och där kommer vi att ta emot besökare.

 

Denna ringmärkning kommer att pågå främst på helger från september och framåt och är mycket mer flexibel vad gäller tider och nät än vad CES är. Vi kommer att kunna ta emot besökare flera gånger men när och hur det blir märkning hänger på väder och om vi har någon tillgänglig ringmärkare. Därför kommer vi inte gå ut med alla helger vi ska ringmärka på en gång, utan kommer att meddela det här eller via Facebook när det blir av.

 

Vår första omgång på lördag kommer dock att kunna ta emot besökare, så boka in Lördag 5/9 kl 06.00-10.00 om du är nyfiken på ringmärkning.

 

Plats: Södra Björnö.
Parkera vid Södra Björnöbadet. Gå ner till badet och vid redskapsskjulet till höger gå in i skogen på synlig stig, följ moränryggen söder ut i 150m ..sedan framme. Vi snitslar fram till märkplatsen.

Kläder: Klä er efter väder. Stövlar/grova kängor är att rekommendera, men inte nödvändigt om man håller sig på fast mark.

 

Vi kommer att visa och berätta om hur ringmärkning går till, varför vi ringmärker. Får vi fågel finns god möjlighet att få se dem på nära håll och vi kommer att berätta vad det är för fåglar och om arterna.

https://vof.birdlife.se/evenemang/ringmarkning-sodra-bjorno/

 

Hjärtligt välkomna.

 

Dela detta

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar