Av Johan Karlsson

-

16 januari, 2021

  • artrally
  • artrally västmanland

Artrally 2021 - information

Nu börjar den viktigaste helgen i januari närma sig. Lördag den 23/1 är det åter dags för Artrally och anmälningarna börjar så sakta komma in. Av förklarliga skäl är det nog flera lag som tyvärr inte kan komma till start i år, men i skrivande stund är det ett tiotal lag som anmält sig. Ska ni vara med och glömt att anmäla er så är det hög tid att göra det nu.

 

Regler och info

En del nya regler och några förändringar både tillfälliga för året, och sådant vi hoppas behålla är det att hålla koll på.

Läs vår inbjudan till årets rally för att se alla regler, klasser och annat viktigt att hålla reda på.

 

Återträff

Eftersom det inte blir någon fysisk återsamling utan en digital dito så kommer vi att erbjuda er som känner er osäkra på det digitala ett test-möte i Zoom på kvällstid under veckan. Kontakta Johan Karlsson per mail för att boka en tid för detta.

Inbjudan till återträffen skickas ut som en bekräftelse på er anmälan. För de lag som inte kan vara med på återträffen gäller som vanligt att man skickar in sin artlista till samma adress som till anmälan.

 

Pytt i panna

För många är ett artrally inget artrally utan pytt i panna. Därför bjuder vi här på ett recept på gräddstuvad pytt i panna som ni kan laga till och njuta av samtidigt som ni deltar i den digitala återsamlingen.

 

 

Ingredienser
600 gram kokt potatis
150 gram köttbullar
150 gram falukorv
50 gram skinka , rökt
1 st lök gul, hackad
Allt detta ovan går att byta ut mot färdig fryst pytt i panna av valfritt fabrikat.
2 dl grädde

Tillbehör
4 st ägg
inlagda rödbetor
smör till stekning

Gör så här

  1. Kokta kalla potatisar skäres i mindre bitar/tärningar. Skär även köttprodukter i mindre bitar/tärningar, lite blandat…ex. falukorv, köttbullar, fläskfile eller annat kött, rökt skinka, kassler.
    Som alternativ kan man köpa fryst färdig pytt i panna av valfritt fabrikat och då kan man följa instruktionerna på förpackningen och hoppa till steg 4
  2. Hacka löken och fräs den i lite smör, lägg den i en skål eller låt den fortsätta steka med det övriga.
  3. Stek först köttprodukterna och tillsätt därefter potatisen. Rör om då och då.
  4. Om du vill ha gräddstuvad pyttipanna så tillsätt grädden när allt har stekts färdigt och låt den koka in lite innan du serverar den .
  5. Stek några ägg och servera till pyttipannan. Inlagda rödbetor är också gott till.

 

Vi ses på lördag

Dela detta
sv_SESwedish