Av Johan Karlsson

-

17 januari, 2018

  • artrally

Dags för Artrally 2018

Den 20/1 är det återigen dags för vårt årliga artrally.

Nytt för i år är att antal körda km (med bil) påverkar resultatet vid lika antal arter, så alla bilburna lag måste nollställa trippmätaren innan ni startar på morgonen. Man börjar mäta från och med att man är tillräckligt många i bilen för att få räkna arter. Om man t ex är 3 i laget och man ska hämta varandra på olika ställen så börjar man räkna från och med det att andra personen är med i bilen. Är man 4 i laget när tredje personen är med i bilen osv.

En annan nyhet är att snösiska inte längre räknas som en art på BirdLife Sveriges officiella sverigelista och därför har också vi strukit den från vår artlista.

Artlista finns för nedladdning och utskrift här.

För er som är aktiva på sociala medier inför och under artrallyt så kan ni använda hashtaggen #artrally18

Det finns två priser att tävla om: Korparna och Tofsmesen. De som tävlar för Hallstahammar har ju dessutom sin pilgrimsfalk.

Korparna är det traditionella priset som tillfaller det lag som hittar flest arter.

Tofsmesen tillfaller det lag som hittar flest antal arter i sin kommun i procent av antal sedda och rapporterade arter i Svalan under januari 10 år tillbaka i resp kommun.

Dessa data kommer det att räknas procent av:

Arboga 79, Fagersta 77, Hallstahammar 98, Hällefors 77, Kungsör 65, Köping 93, Lindesberg 97, Ljusnarssberg 43, Nora 83, Norberg 67, Sala 84, Skinnskatteberg 69, Surahammar 92, Västerås 107.

Utöver dessa priser som alla tävlar om har Skinnskatteberg och Hallstahammar lokala priser.

Kungsfiskaren i Skinnskatteberg och Pilgrimsfalken i Hallstahammar.

Summering av artrallyt har vi kl. 16.30 i restaurang Westerqwarn i Mölntorp Hallstahammar. Där äter vi gräddstuvad pyttipanna, går igenom våra listor och hyllar segrande lag.

I skrivande stund 17/1 är 24 lag och 81 deltagare anmälda. 12 av dessa deltagare gör sitt första rally så om alla deltagare kommer till start och genomför rallyt betyder det att vi kommer att nå 300 unika deltagare sen 2001.

Flera klassiska lag saknas dock. Har ni glömt att anmäla er?

Anmälan till: Ulf Carlson 0703 745 979 eller epost till: vof.artrally@gmail.com

 

Dela detta

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar